2015.06.20.
00:38

Írta: Csak szubjektíven!

Leckék a közmédiától

 A kormánypropaganda terjesztésében a szerb-magyar határzárral kapcsolatban is verhetetlennek bizonyult a "közszolgálatinak" becézett lakájmédia. Érdemes áttekintenünk az MTI-ben megjelent beszámolók alapján, hogy a Szijjártó Péter csodás bejelentése óta eltelt rövid időszakban milyen szépen megágyaztak a kormány igazának a köztévén.

Első lecke: hívjunk meg egy lelkesen bólogató szakértőt

Ezt igen gyorsan sikerült abszolválnia az M1-nek. Azonnal behívták Nógrádi György biztonságpolitikai szakértőt, aki hevesen egyetértett Szijjártóékkal és "logikusnak" és "szükségesnek" nevezte a kormány lépését. Többek közt ezt azzal indokolta, hogy lerántotta a leplet az albán maffiáról, ami szerinte úgy használta ki Magyarországot, "mintha otthon lenne". De a biztonságpolitikai szakértő még rátett egy lapáttal a feltétel nélküli szervilizmusra:

"A magyar kormánynak az a feladata, hogy Magyarországot, a magyar embereket védje"

- sommázta véleményét, amit Kovács Zoltán kormányszóvivő sem mondhatott volna szebben.

Második lecke: szólaltassuk meg a nemzet érdekeit védő politikusokat

Természetesen a vendégek sorából nem maradhatott ki a külgazdasági és külügyminiszter sem. Szijjártó Péter halálos komolysággal magyarázhatta a köztévében: Magyarországra nehezedik a legsúlyosabb és legjelentősebb nyomás menekültügyben, az adatok szerint több bevándorlót regisztrálnak nálunk, mint Olaszországban vagy Görögországban. Sőt, a futsal-guru fel volt háborodva, hogy az unió nem akar tudomást venni arról, hogy a nyugat-balkáni útvonalon is tízezrével érkeznek Európába migránsok és a nemzetközi médiában is inkább csak a Földközi-tengeren érkezőkről hallani. Tegyük hozzá: utóbbi mérsékelten meglepő, miután van képük a rozoga hajókon érkező menekülteknek tömegével, rendszeresen a vízbe fulladni Lampedusa partjainál.

Persze nemcsak Szijjártó bullshitelhetett az M1-en, Kovács Zoltán azóta már kétszer is szerepelt az adófizetők pénzén élő csatornán. Tegnap este - kapaszkodjanak meg! - megdicsérte a kormányt azzal, hogy „felelősségteljesnek” nevezte a döntést a falépítésről. Nahát. Ma reggel pedig az ország akaratának ismerőjeként azzal haknizhatott: Magyarország nem akar a bevándorlók célpontja lenni, most nincs szükség gazdasági bevándorlókra.

Harmadik lecke: vegyük elő a keményen rettegő kisembereket

Talán mindközül ez a legügyesebb húzás, lássuk mit írt róla az MTI: 

"az M1 több gazdálkodót és falugazdászt is megszólaltatott, akik arról számoltak be, hogy amerre az illegális határátlépők vonulnak, mindenben kárt tesznek. Voltak, akik azt mondták, eddig segítették a bevándorlókat, de azok már annyi kárt okoztak nekik, hogy elfogyott a türelmük. Vass Antal mórahalmi falugazdász azt mondta, a vonulók fóliasátrakat vágtak már föl, kerítéseket és öntözőket rongáltak meg, és a gyümölcsösökben, a vetésekben, a búzatáblákban is kárt tettek. Az egyik tompai gazdálkodó arról számolt be, hogy a bevándorlók sokszor egyszerűen beköltöznek az üresen álló házakba. (...) Egy másik gazdálkodó pedig azt panaszolta, hogy nem csak letapossák az útjukba eső gabonatáblát, hanem teljesen indokolatlanul is rongálnak: például kerítéseket szaggattak le."

Ám a riport itt nem ért véget, ugyanis miután a kormánypropaganda gépezetének aktuális érdeke úgy kívánta, nyugodtan lehetett a Fideszre egyébként egyre veszélyesebbé váló Jobbikot is előhúzni. Ezért megszólaltatták Ásotthalom szélsőjobbos polgármesterét, Toroczkai Lászlót, aki szerint a bevándorlók áradata "egészségügyi kockázatot" is jelent az ott élőknek.

Tehát a közmédián szocializálódók közül a vak is láthatja, hogy a menekültek „mindenben kárt tevő”, „indokolatlanul rongáló”, „egészségügyi kockázatot” hordozó, „Magyarországot kihasználó”, „gazdasági bevándorlók”, akiket „logikus”, „szükséges” és „felelősségteljes” kívül rekeszteni. Arról még csak véletlenül sem esik szó, hogy ők is emberek. De hát nem is a kettős mércéért fizetnek évi 80 milliárdot az MTVA-nak.

20 komment

Címkék: fidesz m1 jobbik bevándorlás szijjártó péter menekültek kovács zoltán toroczkai lászló kormánypropaganda közmédia köztévé lakájmédia

A bejegyzés trackback címe:

https://csakszubjektiven.blog.hu/api/trackback/id/tr437558432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blogger Géza 2015.06.20. 15:26:05

Az ellendrukker média meg azonnal elkezdte a gyűlöletkampányát, demagóg szalagcímekkel, és csak a kormány intézkedéseit bíráló "független" szakértőkkel. 1:1.

2015.06.20. 15:27:58

Ismét egy uszító cikk a közmédia ellen.

Netuddki. 2015.06.20. 16:59:29

Pedig a szíjgyártó elég érdekes téma lenne egy szakmáját komolyan vevő riporternek.

Esetleg arról nem volt szó, hogy a szíjgyártó a futsalcsapatával nem ült fel egy buszra, és véletlenül nem utaztak el tárgyalni a szerb illetékesekkel a menekültekről és a kerítésről?

Netuddki. 2015.06.20. 17:00:56

@European citizen: Ismét egy fizetett fidesztroll.

Mikor vettek fel a fidesz székházba blogoni drágaszágom?

"European citizen 0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban. 2015.05.17. óta tag."

Netuddki. 2015.06.20. 17:01:39

@Blogger Géza: A gejzát meg már ismrejük. A századvégnél mossa a közpénzt...

2015.06.20. 19:33:33

@bértrollbosszantó_kovi1970: Ha Magyarországra jössz, meg kell tanulnod értelmesen érvelni ;-)

leponex 2015.06.20. 20:13:22

Azért lássuk be, az ennyire ostoba szubjektív 'blogger' még nálunk is unikális jelenség, aki Nógrádi Györgyöt 'lelkesen bólogató szakembernek' van képe titulálni.

Ritka nagy seggfej vagy kedves 'Csak szubjektíven!', hogy maradjunk visszafogottak és megértők.

libsi nóta bárki unja 2015.06.20. 23:34:42

Ki nem unja még ezt a végeláthatatlan szarozást? A libsik minden szőrszálat ezerfelé hasogatnak, minden plakátot centinként megtépkednek, csak egyet nem hajlandók: értelmesen beszélni a problémákról. Mintha egy elmebeteggel próbálkoznál

A baj csak az, hogy problémák vannak és lassan már a körmünkre égnek. A libsi meg azon vergődik, hogy a kormányszóvivő "szerepelt az adófizetők pénzén élő csatornán"

libsi nóta bárki unja 2015.06.20. 23:38:15

"miután a kormánypropaganda gépezetének aktuális érdeke úgy kívánta, nyugodtan lehetett a Fideszre egyébként egyre veszélyesebbé váló Jobbikot is előhúzni. Ezért megszólaltatták Ásotthalom szélsőjobbos polgármesterét, Toroczkai Lászlót, "

Csakhogy Toroczkai szerepelt már hónapokkal ezelőtt a BBC helyszíni riportjában és lényegében ugyanezeket mondta el

Úgy látszik már a BBC is áldozatául esett Orbánék médiauralmának

xclusiv 2015.06.20. 23:53:37

@leponex: "Azért lássuk be, az ennyire ostoba szubjektív 'blogger' még nálunk is unikális jelenség, aki Nógrádi Györgyöt 'lelkesen bólogató szakembernek' van képe titulálni."

Noha kétségtelenül médiaceleb, de a wiki szerint "a biztonságpolitikai témájú nyilatkozatok ellenére Nógrádi György mégis inkább közgazdásznak, mintsem biztonságpolitikai szakértőnek érzi magát."

Továbbá: "2009-ben az 1956-os Intézet kutatói azonosítottak 110-et abból a 181 emberből, akik feladatot kaptak a kommunista állambiztonságtól Nagy Imre és mártírtársai 20 évvel ezelőtti újratemetésekor. A rendszerváltásban kulcsfontosságú szerepet játszó eseményen bedolgozott az állambiztonsági szerveknek többek között Nógrádi György biztonsági szakértő. Az újratemetés előtt az NSZK-ba utazott, és azt a feladatot kapta... A Raguza fedőnevet viselő Nógrádi ...
A dokumentumok megjelenését követően Nógrádi György kiadott egy nyilatkozatot, amelyben mindent cáfolt. ... Az '56-os Intézet igazgatója szerint azonban Nógrádi György nem azt cáfolta, hogy Raguza fedőnéven ügynök volt, hanem azt, hogy elvégezte a szertartás kapcsán rábízott munkát."

Szóval nem állítom azt, hogy egy valaha volt "jó elvtárs" a szakértő úr, de azért kizárni se lehet.

Ettől függetlenül nem állítom azt, hogy egy kerítés ne tudna hasznos lenni, de szerintem a szlovénok, horvátok és románok is hasonló "lelkesedéssel" tartják a saját területükön a menekülteket, mint ahogy mi a tőlünk nyugatra távozókat.
Azaz sehogy.

Inkább arról van szó szerintem, hogy ha a fidesz (== parlamenti többség, kormány, stb.) előhozta ezt a menekülttémát a jobbik elleni szélmalomharcban, akkor próbálnak csinálni valami "konstruktívat" is.
Aminek értelme persze nem lesz sok, de sok milliárdba fog kerülni az én adómból...

libsi nóta bárki unja 2015.06.21. 00:11:44

@xclusiv:
Orbán már úgy 2 hónapja nyilvánosan felvetette az EP ülésén, hogy az EU Commission adja vissza a határőrizeti jogköröket Magyarországnak

Szvsz már jóval többször és jóval korábban szó Volt erről különböző bennfentes fórumokon. Nem hinném tehát, hogy egy hirtelen fellángolás vezetett a mostani kiálláshoz, hanem a szokásos forgatókönyv: egy adott problémára az EU képtelen adekvát választ adni, sőt még csak nem is válaszol a felvetésre, hanem inkompetens bürokraták addig rágódnak rajta amíg a szájukba nem penészedik

Közben a háttérben erősen revolverezik az érintett tagállamok Magyarországot, hogy állítsa meg a menekültáradatot, mert különben hátrányos lépésekre számíthat

Ezek után nem hiszem hogy más lehetőség lett volna mint egy ilyet lépni

xclusiv 2015.06.21. 00:20:53

@libsi nóta bárki unja: "Ki nem unja még ezt a végeláthatatlan szarozást?"

Mit is?

"A libsik minden szőrszálat ezerfelé hasogatnak, minden plakátot centinként megtépkednek"

Kedves illibsi, hadd hívjam fel a figyelmed egy apróságra: ezek a plakátok azért vannak kint, mert a fidesz a jobbik szavazóit szeretné bevonzani.
Amivel persze önmagában nem is lenne semmi baj, ha nem közpénzből plakátolna a fidesz.

Az pedig eléggé vicces, hogy egyetlen fideszes politikus se mondta erre a plakátkampányra, hogy ezt ők bizony támogatják. Sőt, senki se mondta azt, hogy ez aztán húde fasza lenne.

Na jó, a sámán belemondta a médiába, hogy ez az embercsempészeknek szól. Ezt pedig még azóta is emésztem, mert ekkora fasság rég hagyta el fideszes politikus száját, legyen az akár miniszterelnök is.

Mert ugye az embercsempész ne vegye el a magyarok munkáját. Hát az egy reális forgatókönyv, hogy itt szeretne közmunkássá lenni a kedves embercsempész úr...
A "be kell tartanod a törvényeinket" pedig pláne vicc, mert ugye embercsempészről beszélünk...

A rendőri "operatív megfigyelés" pedig már annyira gáz, hogy elmondani se lehet. Mintha annyira jó lenne közbiztonság az országban, hogy jut erőforrás a plakátrongálókra is.
Csak halkan mondom: 2013-ban 5 budapesti kerületben is 0% volt az autólopások nyomozási eredményessége.
Nulla.
A budapesti átlag egyébként 2,6% volt...

"A baj csak az, hogy problémák vannak és lassan már a körmünkre égnek."

Bezony, és a kormány mit tesz? Na mit?
Na ugye, semmit. A kerítés csak pótcselekvés.

"A libsi meg azon vergődik, hogy a kormányszóvivő "szerepelt az adófizetők pénzén élő csatornán"

Nem az a gáz, hogy szerepel. Az a gáz, amit mond.

Az perzse alapban probléma, hogy a senki által nem nézett köztévére elköltnenek tízmilliárdokat a pénzünkből.
És szerintem te is tudnál mondani legalább tíz olyan területet, ahol hasznosabban lehetne elkölteni ezt a pénzt. Már ha levennéd a narancsos szemellenződet...

xclusiv 2015.06.21. 00:35:42

@libsi nóta bárki unja: "Orbán már úgy 2 hónapja nyilvánosan felvetette az EP ülésén, hogy az EU Commission adja vissza a határőrizeti jogköröket Magyarországnak"

Link or didn't happened.

Amúgy meg a schengeni határokon nem hogy határőrizeti jogköre van Magyarországnak, hanem egyenesen kötelessége...

"Nem hinném tehát, hogy egy hirtelen fellángolás vezetett a mostani kiálláshoz, hanem a szokásos forgatókönyv"

Egen, jónéhány elvesztett időközi, aztán rámenni a jobbik témáira....

"egy adott problémára az EU képtelen adekvát választ adni, sőt még csak nem is válaszol a felvetésre, hanem inkompetens bürokraták addig rágódnak rajta amíg a szájukba nem penészedik"

Hű, mintha ez egy EU specialitás lenne. Mint ha nem valami hasonlót mondott volna lézerdzsoni mostanában a magyar államról...

Amúgy dzsonitól eltekintve: közbiztonság Magyarországon?
Az elmúlt 5 évben?
Nemrég történt, hogy fegyveres rendőröket kishíján meglincselt a "kiccsalád", amikor a garázda 17 évest próbálták előállítani...
(És itt azért felmerül jónéhány kérdés, ami nem tartozik ide...)

"Közben a háttérben erősen revolverezik az érintett tagállamok Magyarországot, hogy állítsa meg a menekültáradatot, mert különben hátrányos lépésekre számíthat"

Kicsit konkrétabban?

"Ezek után nem hiszem hogy más lehetőség lett volna mint egy ilyet lépni"

Mármint mit?
Plakátkamányt, hogy ne vedd el a munkánkat?

Vegyük észre: itt csak egy dolog nem történt meg. Igen, az, amire szükség lett volna.
Azaz a kormánynak ki kellett volna állni, és elmondani, hogy mi a probléma, és hogy az mekkora is. És ezt hogyan is kívánja megoldani.

De nem, ezt nem csinálták.
Inkább konzultáltak (milliárdért), meg plakátolnak (százmilliókért)...
Vajon mennyi kerítés jönne ki a hót fölösleges inzultálás és plakátolás árán?

libsi nóta bárki unja 2015.06.21. 00:51:01

@xclusiv:
"Link or didn't happened"

Eszt lyól meg aszontad! Nem kell ám erőltetni az angolt, ha nem megy

Azt a szomorú hírt kell közölnöm továbbá, hogy nem a jobbik seggelyukában (a kedvedért: asshole) forog a világtörténelem. Sok mindenben igazuk van, de az még nagyon kevés. A politika ugyanis nem arról szól, hogy igazságot tegyünk. Hanem arról, hogy tegyük amit tehetünk

Ezt most leipiapacsolta magának Orbán, a következő fordulóban lehet hogy több szerencséjük lesz

libsi nóta bárki unja 2015.06.21. 01:04:21

@xclusiv:
"A kerítés csak pótcselekvés"

Az igazi cselekvés az lenne, ha megtizedelnék a határsértőket pl. sorozatlövő fegyverekkel? Ezzel elvennék a megmaradt 9/10 rész kedvét a próbálkozástól?

Minden bizonnyal, de az adott politikai erőtérben ez nem egy járható út. Lépjünk ki az EU-ból és ezzel lépjünk ki az adott politikai keretekből? Szerintem ez egy akkora marhaság, hogy még Vona Gábor is kénytelen volt a párthíveinek megmondani, pedig sokuknak ez a dédelgetett álma

Nem igazán látok más lehetőséget a cselekvésre, mint egy korlátozottan hatékony védelmi vonal kialakítását az illegális migráció ellen. Ha van ezen felül van valami hsználható ötlete a Jobbiknak, akkor nem késő előállni

egy mondat a ... 2015.06.21. 11:15:22

@xclusiv:
- Raguzának vajh mi köze ahhoz, hogy egy seggfej nagyképű beképzelt blogger az ostoba poénja kedvéért így írjon?

- A mai magyar médiában nem találsz Nógrádihoz hasonló kvalitású, higgadt, mindig racionális, tájékozott 'biztonságpolitikai szakértőt' - ha már ezt a definíciót használja valaki.

Ennyire éktelenül tahó nem lehetne még egy ilyen szubjektív blogger sem.

A konkrét probléma akut kezelésére amúgy senkinek sincs jobb, használhatóbb ötlete: a kerítéseken vannak kapuk, ott lehet jelentkezni a menekülteknek, senki nem lesz megfosztva attól a lehetőségtől hogy ha valóban menekült, akkor befogadja az Eu.

Aki meg csak a jobb élet reményében jönne, az meg szintén a liberális demokráciák sztenderdje szerint megteheti ezt most is - az egy más kérdés, hogy az EU fejlett országai is csak a számukra hasznot hajtó 'gazdasági menekültekre' tartanak igényt, a többit toloncolják vissza.

Oda, ahol beléptek az EU schengeni határán, ha jól értem.

És bíbelődjenek velük ott - jelesül Magyarországon.

- Ez a 'jobbikos' magyarázat annyira szánalmas, impotens, felesleges is reagálni rá.

A tényleg szerencsétlen, primitív plakátok viszont annyit elértek hogy a problémának igen nagy nyilvánosságot teremtettek.

A kormány kommunikációja valóban ölég gyatra volt kétségtelenül.

De már abban sem vagyok biztos, hogy nem számolták-é bele a várható ostoba, rövidlátó, szemellenzős, primitív, végtelenül demagóg farizeus 'balliberális' nyilvánosság jól kiszámítható reakcióját, amivel sokkal többet tesznek majd ők a hazai és a nemzetközi nyilvánosság megmozgatásával, mintha csak a kormányzat a saját kommunikációjára bízná ezt.

Amint látható, ez láthatóan sokkal hatékonyabb lett.

leponex 2015.06.21. 11:17:13

@xclusiv: @egy mondat a ...: természetesen leponex, csak Béndek úr miatt vagyok kénytelen ezt a nicket használni, figyelmetlenségből maradtam ennél :(

xclusiv 2015.06.21. 11:56:44

@libsi nóta bárki unja: "Eszt lyól meg aszontad! Nem kell ám erőltetni az angolt, ha nem megy"

Valóban elbasztam, bocsánat :)
Ettől függetlenül nem sikerült konkrétummal alátámasztanod az állításodat, miszerinte EC-ben orbán felvetette a határőrizeti kérdést.

"Azt a szomorú hírt kell közölnöm továbbá, hogy nem a jobbik seggelyukában (a kedvedért: asshole) forog a világtörténelem."

Ez tény, csak ugye nem erről van szó. Hanem arról, hogy a fideszben rájöttek arra, hogy a következő választáson a jobbikkal kell megküzdeniük.

"Ezt most leipiapacsolta magának Orbán, a következő fordulóban lehet hogy több szerencséjük lesz"

Meglássuk.

xclusiv 2015.06.21. 12:00:09

@libsi nóta bárki unja: "Nem igazán látok más lehetőséget a cselekvésre, mint egy korlátozottan hatékony védelmi vonal kialakítását az illegális migráció ellen."

És ez a kerítés az lenne? Ugyanmár.
Meg amit legutóbb olvastam, hogy majd katonák és rendőrök fogják építeni...
Mintha nem lenne ezer fontosabb dolga annak a párezer bevethető katonánknak, és mintha a közbiztonság már annyira jó lenne, hogy a rendőrség ráér erre...

xclusiv 2015.06.21. 12:06:35

@egy mondat a ...: "- Raguzának vajh mi köze ahhoz, hogy egy seggfej nagyképű beképzelt blogger az ostoba poénja kedvéért így írjon?"

Ez csak kontextusba helyezi a csávót.

"- A mai magyar médiában nem találsz Nógrádihoz hasonló kvalitású, higgadt, mindig racionális, tájékozott 'biztonságpolitikai szakértőt' - ha már ezt a definíciót használja valaki."

Attól még ugye lehet vele nem egyetérteni?
Azzal, amit elmondott?

"Ennyire éktelenül tahó nem lehetne még egy ilyen szubjektív blogger sem."

Dehogynem.

"A konkrét probléma akut kezelésére amúgy senkinek sincs jobb, használhatóbb ötlete: a kerítéseken vannak kapuk, ott lehet jelentkezni a menekülteknek, senki nem lesz megfosztva attól a lehetőségtől hogy ha valóban menekült, akkor befogadja az Eu."

Így meg aztán végképp semmi értelme a kerítésnek.

"Aki meg csak a jobb élet reményében jönne, az meg szintén a liberális demokráciák sztenderdje szerint megteheti ezt most is"

Szíria, Irak, Líbia...

"- Ez a 'jobbikos' magyarázat annyira szánalmas, impotens, felesleges is reagálni rá."

Tényleg az, hát persze...

"A tényleg szerencsétlen, primitív plakátok viszont annyit elértek hogy a problémának igen nagy nyilvánosságot teremtettek."

Hja.

"De már abban sem vagyok biztos, hogy nem számolták-é bele a várható ostoba, rövidlátó, szemellenzős, primitív, végtelenül demagóg farizeus 'balliberális' nyilvánosság jól kiszámítható reakcióját, amivel sokkal többet tesznek majd ők a hazai és a nemzetközi nyilvánosság megmozgatásával, mintha csak a kormányzat a saját kommunikációjára bízná ezt."

Hát persze, duplacsavar. Ezek ilyen körmönfontak.
Hát persze....
süti beállítások módosítása